Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zi importantă pentru PSRM: Ce se va decide la Congresul Extraordinar de astăzi

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Zi importantă pentru Partidul Socialiștilor. Astăzi are loc Congresul Extraordinar al PSRM.
CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Astăzi are loc Congresul Extraordinar al Partidului Socialiștilor. În cadrul acestui eveniment vor fi luate decizii importante pentru formațiunea politică.
Mai exact, în cadrul Congresului se va lua decizia privind înființarea unui consiliul colegial al partidului, dar și renunțarea la funcția de președinte al PSRM.
”Partidul Socialiștilor nu va avea președinte de partid. Va fi un organ colegial de conducere, condus din executivul politic”, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Totodată, în cadrul evenimentului de astăzi, Igor Dodon va fi numit președinte de onoare a formațiunii.
”Colegii mi-au propus să fiu alături de ei mai departe... Cel mai probabil, voi fi mai puțin vizibil. Dar eu voi fi alături de ei în fiecare zi, îi voi ajuta”, a spus Dodon.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Igor Dodon renunță la mandatul de deputat
Președintele PSRM este convins că mecanismul nou pe care l-a propus va fi unul eficient și care va da rezultate.

”Dat fiind faptul că am și alt post de muncă acum, sunt fondatorul unei uniuni de afaceri moldo-ruse, am hotărât să propun un lucru nou pentru sistemul politic din Republica Moldova și sper că va fi susținut în data de 18 (adică astăzi - n.n.). Consider că va fi un mecanism eficient care va da rezultate”, a menționat Igor Dodon.

În data de 18 decembrie 2021 se împlinesc 10 ani de când Igor Dodon a fost numit lider al Partidului Socialiștilor.
Fluxul de știri
0