Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cu ce înlocuim carnea și peștele în zilele de post

Cu ce înlocuim carnea și peștele în zilele de post
Abonare
Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru înlocuirea cărnii în cadrul meselor zilnice. Mai ales în perioada postului ne întrebăm cum să ne alimentăm corect pentru a nu duce lipsă de nutrienți.
Pentru că suntem în Postul Crăciunului, ne-am propus să aflăm informații despre alimentația în această perioadă de la medicul nutriționist Olga Cara.

"Dacă plănuiești să renunți la consumul de carne, temporar (în perioada postului) sau definitiv, este important să ai în vedere câteva alternative sănătoase și bogate în substanțele nutritive pe care trebuie sa le consumi. Proteina vegetală precum este fasolea prezintă un aliment excelent din cauza conținutului său ridicat de fibre și aportul scăzut de grăsimi. Avocado, de asemenea este o sursă de proteină și lipide sănătoasă", a relatat nutriționista în studioul Sputnik Moldova.

Olga Cara a menționat că boabele de năut au un conținut bogat de fibre și nutrienți și puține grăsimi. Cu un conținut de 12 grame de proteine într-o porție de 200 de grame, au mai multe proteine decât alte legume de felul lor. Sunt bune fierte și pasate în pasta humus, sau le poți folosi în salate în loc de ton sau pui.
Nu trebuie să uităm că proteinele joacă un rol important în organismul nostru, necesare tuturor reacțiilor biochimice ce au loc în corp. Pentru a ne menține organismul puternic și sănătos avem nevoie de ele în alimentația zilnica.
Fluxul de știri
0