Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Krasnoselski a fost inaugurat la Tiraspol

Vadim Krasnoselski a fost inaugurat la Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a depus jurământul în trei limbi.
CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. La Tiraspol s-a desfășurat ceremonia de inaugurare a lui Vadim Krasnoselski. Evenimentul a avut loc la Teatrul Dramatic Aronețkaia.
Președintele comisiei electorale din regiune, Elena Gorodețkaia, a făcut bilanțul rezultatelor alegerilor desfășurate duminică trecută - 79,4% dintre alegători au votat pentru Vadim Krasnoselski.
Krasnoselski a depus pentru a doua oară jurământul în fața cetățenilor din regiune. Textul jurământului este semnat în trei limbi - rusă, moldovenească și ucraineană.
Prima inaugurare a lui Krasnoselski ca lider al regiunii a avut loc pe 16 decembrie 2016.
Transnistrenii își aleg șeful regiunii la fiecare cinci ani. Vadim Krasnoselski a fost reales în funcția de lider al regiunii transnistrene. Așa-zisa Comisie Electorală din stânga Nistrului a anunțat că pentru acesta au votat 113 620 de alegători cu drept de vot din regiune, ceea ce reprezintă 79% din cei prezenți la urne.
Transnistria, ai cărei locuitori sunt ruși și ucraineni în proporție de 60%, a căutat să se separe de Moldova chiar înainte de prăbușirea URSS, temându-se că țara se va alătura României pe valul sentimentelor naționaliste. În 1992, după o încercare a autorităților moldovenești de a rezolva conflictul cu forța, Transnistria a devenit un teritoriu care era practic în afara controlului Chișinăului.
Fluxul de știri
0