Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a convenit să prelungească sancțiunile economice împotriva Rusiei

© REUTERS / POOLCharles Michel
Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Liderii statelor membre ale UE au susținut în unanimitate prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei.
În cadrul summitului de la Bruxelles, liderii Uniunii Europene au susținut în unanimitate prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei, a scris șeful Consiliului European Charles Michel.
„Liderii UE au convenit în unanimitate să prelungească sancțiunile economice împotriva Rusiei”, a scris el pe Twitter.
Michel a spus că liderii europeni au cerut Rusiei „să înceapă implementarea acordurilor de la Minsk”.
Sancțiunile economice ale Uniunii Europene, care sunt în vigoare de mai bine de șapte ani, sunt îndreptate împotriva sectoarelor financiar, energetic și de apărare din Rusia. În special, pentru o serie de bănci și companii rusești, accesul la piețele de capital primare și secundare ale UE este limitat, a fost introdusă o interdicție privind importul și exportul de arme și bunuri cu dublă utilizare. În plus, UE a limitat accesul părții ruse la o serie de tehnologii și servicii pentru producția și explorarea petrolului.
Aceste sancțiuni au fost impuse inițial la sfârșitul lunii iulie 2014 pentru o perioadă de un an. În martie 2015, durata sancțiunilor a fost legată de „implementarea deplină a acordurilor de la Minsk”. De atunci, restricțiile sunt prelungite la fiecare șase luni. Înainte de decizia de prelungire a sancțiunilor, țările UE evaluează implementarea acordurilor de la Minsk.
O altă prelungire a sancțiunilor este așteptată la sfârșitul lunii ianuarie 2022. Moscova a ripostat, a inițiat un curs de substituire a importurilor și a declarat în mod repetat că este contraproductiv să vorbești cu ea în limbajul sancțiunilor. De asemenea, Rusia a indicat în mod repetat că nu este parte la conflictul din Ucraina și un subiect al acordurilor de reglementare de la Minsk.
Fluxul de știri
0