Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un soldat polonez a cerut azil politic în Belarus

© Photo : @Zelazna_Dywizja/TwitterAngajați ai poliției și militar polonez la frontiera cu Belarusul
Angajați ai poliției și militar polonez la frontiera cu Belarusul
 - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Comitetul Grăniceresc a anunțat că un soldat polonez a solicitat azil în Belarus.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Comitetului Grăniceresc de Stat al Republicii Belarus a comunicat că un soldat polonez i-a cerut azil politic Minskului, relatează Sputnik Belarus.
„Ieri, 16 decembrie, la ora 17:50 <...>, un ostaș al Forțelor Armate ale Poloniei, Cechko Emil, născut în 1996, a fost oprit în zona de frontieră”, este precizat pe canalul Telegram al instituției belaruse.
Motivul acestei decizii a fost dezacordul cu politica Varșoviei în timpul crizei migrației și tratamentul inuman aplicat refugiaților.
Bărbatul a povestit că și-a făcut serviciul în regimentul 11 ​​de artilerie Masuria din divizia 16 mecanizată ”regele Cazimir”, Pomor. Unitățile acesteia au fost transferate aici în timpul stării de urgență.
Se menționează de asemenea că Armata Poloneză a confirmat dispariția unuia dintre soldații săi la granița cu Belarusul. Însă reprezentanții diviziei au precizat că nu confirmă informațiile că soldatul dispărut a fugit în Belarus.
Vara, la granița Belarusului cu Polonia și Țările Baltice, a crescut fluxul de imigranți ilegali din Africa și Orientul Mijlociu care încercau să pătrundă în Europa de Vest. În noiembrie, situația de la granița beloruso-polonă s-a acutizat. Câteva mii de oameni s-au îndreptat spre bariere și și-au instalat acolo tabăra. Aceștia au încercat în repetate rânduri să rupă cordonul, dar încercările au fost curmate de structurile de forță. Totodată, partea poloneză a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene, iar în fășia de frontieră au fost găsite de mai multe ori cadavre ale imigranților. Uniunea Europeană și Belarusul se învinuiesc reciproc de provocarea crizei.
Fluxul de știri
0