Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia simplifică procedura de acordare a permiselor de ședere pentru investitorii străini

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaPermis de ședere
Permis de ședere - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Duma de Stat a aprobat proiectul ci privire la simplificarea procedurii de acordare a permiselor de ședere pentru investitorii străini.
CHIŞINĂU, 17 dec - Sputnik. Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege propus de guvernul Federației Ruse, care prevede simplificarea procedurii de obținere a permisului de ședere pentru investitorii străini.
„Proiectul de lege își propune să-i ofere cetățeanului străin care a făcut investiții în Federația Rusă și membrilor familiei acestuia care îndeplinesc criteriile stabilite de Cabinetul de Miniștri, posibilitatea de a obține permisul de ședere în procedură simplificată, ocolind etapa de obținere a permisului de ședere temporară” - comunică site-ul oficial al organului legislativ al Federației Ruse.
Totodată, se precizează că din legislație ar pute fi exclusă regula cu privire la posibilitatea eliberării permisului de ședere temporară cetățeanului străin care a făcut investiții în Federația Rusă fără a lua în calcul cota de eliberare a unor astfel de permise aprobată de Guvern. Deoarece guvernul Federației Ruse nu a stabilit deocamdată suma respectivă a investițiilor, această normă nu mai este aplicată din 2002.
Documentul stabilește de asemenea posibilitatea de a-i refuza cetățeanului străin eliberarea permisului de ședere dacă acesta nu îndeplinește criteriile stabilite de Guvernul Federației Ruse.
Anterior, ministrul Dezvoltării Economice al Rusiei, Maxim Reșetnikov, a declarat că în prezent este nevoie de un an și jumătate pentru obținerea permisului de ședere, comunică RIA Novosti, iar datorită noului mecanism, această procedură va fi redusă.
Fluxul de știri
0