Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia dezvăluie locul unde a început deja al treilea Război Mondial

© Sputnik / Максим БлиновКласс 3D-моделирования Военного инновационного технополиса "Эра" в Анапе.
Класс 3D-моделирования Военного инновационного технополиса Эра в Анапе. - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un înalt oficial rus din domeniul apărării a avertizat cu privire la locul unde izbucnește deja un nou conflict global, adăugând că speră că Moscova va colabora cu SUA pentru reducerea riscurilor.
BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik, Doina Crainic. Un nou conflict global izbucnește deja în spațiul cibernetic, susține un înalt oficial rus al apărării, adăugând că Moscova speră să colaboreze cu SUA pentru a reduce riscurile care decurg din acest război în mediul digital.
Andrei Krutskikh, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe însărcinat cu supravegherea cooperării internaționale a țării în domeniul securității informațiilor, a vorbit joi la o conferință academică pe tema despre locul Rusiei în lumea politică de astăzi. Oficialul a susținut că atacurile cibernetice au devenit atât de dese și severe încât constituie un nou conflict mondial, ascuns însă vederii publice.
„Are loc un război, într-un mod foarte intens. Deşi totul este ascuns, de fapt, au loc ostilități la scară largă în spațiul cibernetic. Și, în general, mass-media are dreptate să spună că este deja un al treilea Război Mondial. Pur și simplu nu știm amploarea pagubelor sau cine va pierde în cele din urmă sau care va fi configurația lumii în urma războiului”, a avertizat Krutskikh în discursul său la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, potrivit RT.
După cum a subliniat Krutskikh, Kremlinul este dornic să folosească structura ONU pentru a ajunge la acorduri internaționale privind războiul digital. El s-a plâns, totuși, că SUA și alte ţări au intervenit în încercările Moscovei de a transforma problema într-o chestiune de prioritate.
Potrivit oficialului, în ianuarie va avea loc „o sesiune a unei comisii speciale a ONU pentru dezvoltarea convențiilor în cazul războiului cibernetic”.
Sesiunea a fost o inițiativă susținută de Moscova. „Chiar și aici au încercat să folosească diferite scuze pentru a reduce rolul Rusiei și introduc condiții pentru a împiedica procesul de negociere”, a mai spus Krutskikh.
La începutul acestui an, președintele american Joe Biden a impus sancțiuni împotriva Rusiei, susținând că Kremlinul s-a aflat în spatele atacului cibernetic masiv asupra companiei SolarWinds din Texas, atac care a compromis sistemele ale peste 100 de firme comerciale din întreaga lume, precum și ale nouă agenţii guvernamentale din SUA. Moscova a negat acuzația, spunând:
„Este timpul să fie făcută ordine pe teritoriul american, de unde sunt declanşate atacuri constante asupra infrastructurii critice din Rusia”.
În martie, compania americană de securitate cibernetică FireEye a avertizat că americanii se vor confrunta cu atacuri cibernetice din ce în ce mai grave în viitor. „Oamenii nici măcar nu știu toate lucrurile de care depind. Dintr-o dată, lanțurile de aprovizionare încep să fie perturbate pentru că nu funcționează computerele”, a declarat pentru Axios Kevin Mandia, CEO-ul companiei.
Fluxul de știri
0