Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin avertizează cu privire la un “neocolonialism ecologic”

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Vladimir Putin consideră că actuala agendă ecologistă devine una necolonialistă atunci când nu se ia în considerație gradul de dezvoltare economică.
BUCUREȘTI, 17 dec – Sputnik. Dezvoltarea industrială a țării trebuie să-și asume mai multă responsabilitate pentru emisii, în caz contrar acest lucru va deveni o formă a unui neocolonialism ecologic, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.
“Progresul industrial, care a fost obținut de acele economii care sunt considerate economii dezvoltate, datorită cărui fapt se datorează? Tehnologiilor din trecut și cele existente. Astăzi auzim: haideți să adoptăm noi reguli, am atins un anumit nivel, iar acum vin noi reguli, care sunt dificil de adoptat de economiile în curs de dezvoltare, să-i împovărăm cu aceste noi reguli, și în acest caz, spun reprezentanții acestor economii în curs de dezvoltare, niciodată nu vom putea ajunge la nivelul vostru, pentru că mereu impuneți niște condiții. Puțini sunt cei care ar fi de acord cu o astfel de abordare”, a declarat Putin la congresul Uniunii Ruse ale Industriașilor și Antreprenorilor.
În opinia liderului rus, “aceste cerințe trebuie să fie aplicate în mod just pentru toți participanții la viața economică mondială și să ia în calcul diverse niveluri de dezvoltare”.
“Responsabilitatea pentru acumularea emisiilor în atmosferă aparține statelor cu o industrie dezvoltată, anume ei trebuie să-și asume cea mai mare povară pentru rezolvarea acestei sarcini, cum altfel? În caz contrar, va deveni o formă a unui neocolonialism ecologic. Cui îi va fi pe plac? Cred că nimănui din cei care își doresc noi ritmuri de creștere, fie și pe o bază nouă. Prin urmare trebuie redistribuită această sarcină în economia mondială”, a subliniat președintele Rusiei.
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Rusia
Putin solicită un raport cu privire la riscurile utilizării inteligenței artificiale
Fluxul de știri
0