Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihăeș: PAS va suferi o lovitură de imagine în foarte scurt timp

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăieș
Roman Mihăieș  - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Analistul politic Roman Mihăieș a vorbit despre factorii care pot determina schimbarea ratingului Partidului Acțiune și Solidaritate și a explicat când popularitatea acestui partid ar putea să scadă.
CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Oamenii sunt tot mai nemulțumiți de faptul că au fost majorate tarifele la gazele naturale, iar prețurile la alimente și diferite bunuri sunt în continuă creștere. Iar în condițiile în care mulți asociază aceste procese cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care este la guvernare, apare întrebarea dacă formațiunea politică va putea păstra sprijinul minim din partea electoratului. La această întrebare a răspuns analistul politic Roman Mihăeș în studioul Sputnik Moldova.

"Desigur că această formațiune politică ar putea să își piardă din imagine în scurt timp. Asta în contextul majorăii tarifelor la gaz, încălzire centralizată, electricitate și produse alimentare. Dar această scădere a ratingului electoral poate fi sezonieră", a declarat expertul.

Potrivit lui Roman Mihăeș, o situație mai clară legată popularitatea acestui partid în mâinile căruia este concentrată toată puterea din țară se va atesta abia în vara anului viitor. Atunci se vor putea aprecia ferm acțiunile guvernării.
„Pe la începutul lunii iulie, când oamenii se vor mai liniști puțin după sezonul de iarnă, vom putea face o evaluare preliminară a guvernului PAS și se va putea evalua percepția oamenilor despre președintele Maia Sandu și despre majoritatea parlamentară, atunci va fi o imagine mai clară", a precizat Mihăeș.
Amintim că tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici din Moldova a crescut de 2,4 ori. Acest lucru a provocat o creștere a prețurilor la produsele alimentare de primă necesitate. Potrivit calculelor făcute de experții economici, prețurile la produsele de bază au crescut cu 15,5%.
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
Ultima oră: ANRE a aprobat noile tarife la gazele naturale
Fluxul de știri
0