Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Joe Biden prezice o iarnă întunecată pentru nevaccinați

© AP Photo / Patrick SemanskyJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Președintele american Joe Biden i-a îndemnat pe toți americanii să primească vaccinuri de rapel și a avertizat cu privire la o iarnă plină de „boală gravă și moarte” pentru cei care au rămas nevaccinați pe fondul răspândirii variantei Omicron a Covid-19.
„Dacă ești vaccinat și ți se administrează rapelul, ești protejat de boli severe și deces”, a spus Biden joi, în scurte observații adresate presei, în timp ce s-a întâlnit cu echipa sa de coordonare Covid-19 la Casa Albă.
„Datorită pașilor pe care i-am luat, Omicron nu s-a răspândit atât de repede pe cât ar fi putut altfel”, a adăugat Biden, „dar este aici acum și se răspândește și va crește”.
Așteptăm să fie o iarnă cu boală severă și moarte pentru cei nevaccinati.
Casa Albă a răspuns la descoperirea variantei – desemnată Omicron de către Organizația Mondială a Sănătății la sfârșitul lunii noiembrie – interzicând călătorii din opt țări africane unde a fost detectată pentru prima dată.
Interdicția a intrat în vigoare pe 29 noiembrie. Primul caz american de contagiune cu Omicron a fost detectat două zile mai târziu în California, la un călător care s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie.
Până miercuri, 36 de state americane au raportat cazuri de Omicron, despre care se spunea că se ridică la 3% din totalul infecțiilor din întreaga țară.
Autoritățile sanitare din întreaga lume consideră că tulpina Omicron este mult mai transmisibilă decât varianta Delta, acuzată de creșterea numărului de decese cauzate de coronavirus în SUA în acest an. Datele sugerează însă că simptomele sale sunt mult mai ușoare.
Fluxul de știri
0