Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi angajați ai unui centru de sănătate, bănuiți de circulație ilegală a drogurilor: Video

© Sputnik / Денис Абрамов / Accesați arhiva multimediaФармацевтический завод
Фармацевтический завод - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Oamenii legii au descins la domiciliile și în birourile de serviciu a doi angajați ai unui centru de sănătate din țară. SPIA a oferit detalii pe marginea acestui caz.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat sunt bănuiți de corupere pasivă și circulație ilegală a drogurilor. Ieri, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii UTA Găgăuzia, au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu a acestora.
Potrivit oamenilor legii, operațiunea de documentare a ilegalităților comise de indivizi a durat trei luni. Astfel, în urma investigațiilor, forțele de ordine au constatat că bănuiții, prin înțelegere prealabilă cu alți complici, realizau un medicament cu efect psihotrop denumit ”Metadonă”, pe care instituția medicală îl administrează gratuit persoanelor dependente de substanțe narcotice. De menționat că proporțiile admise în acest sens, constituie maxim 120 ml.
Cantitățile comercializate de către bănuiți variau între 0.5 până la 1.5 litri.
Totodată, oamenii legii au deconspirat acțiunile ilegale ale funcționarilor publici din sistemul medical care cereau de la șoferi și candidați pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, între 500 și 1300 de lei, pentru eliberarea adeverințelor medicale fără a fi verificați de medicii din comisiile de profil, inclusiv psihiatru și narcolog.
În urma perchezițiilor efectuate în birourile și la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat și ridicat documente și registre, telefoane mobile, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.
În continuare forțele de ordine întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Societate
Scandalul vaccinurilor expirate: Precizările Ministerului Sănătății
Fluxul de știri
0