Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul presei române: cine este jurnalistul anului 2021

© Sputnik / Mihai CarausВидеокамера на штативе
Видеокамера на штативе - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce presa mainstream s-a ascuns după comunicate oficiale, au existat și mulți jurnaliști care au avut curajul să conteste informațiile oficiale și să pună întrebări incomode, iar unii dintre ei s-au remarcat în acest sens.
BUCUREȘTI, 17 dec - Sputnik, Marius Holdean. Jurnalistul anului 2021 este, incontestabil, Adrian Onciu, a cărui anchetă despre Pfizer și interesele familiei Ursulei von der Leyen în această chestiune a fost cenzurată de presa mainstream, dar a fost preluat de Sputnik, bucurându-se de un succes fulminant pentru că era una din puținele site-uri de știri pe care putea fi citit, în afară de contul de socializare al lui Onciu.
Jurnalistul Adrian Onciu s-a trezit cu ancheta sa cenzurată de Mediafax, el acuzând în acest sens intervenția Ambasadei SUA și a celor din Big Pharma. Sputnik a publicat din proprie inițiativă, pentru interesul publicului, investigația jurnalistică a lui Adrian Onciu în trei episoade, ea bucurându-se de un real succes.
Deranjul publicării anchetei lui Adrian Onciu în Sputnik, acolo unde nu putea fi cenzurată, a fost atât de mare, încât publicația britanică The Independent l-a sunat pe jurnalist să îl ia la rost din cauza acestei anchete, nu ca să continue și să aprofundeze investigația, așa cum ar fi fost normal între colegi jurnaliști. În loc să ancheteze Pfizer, altfel spus, jurnaliștii britanici l-au anchetat pe Adrian Onciu pentru că a îndrăznit să scrie despre Pfizer și familia Ursulei von der Leyen.
Pentru rezistența la presiunile la care a fost supus și pentru curajul cu care a înfruntat cenzura, ridicându-se împotriva celei mai mari și mai tulburi afaceri din UE, afacerea vaccinurilor, Adrian Onciu este jurnalistul anului 2021.

Locul II - Iosefina Pascal

Iosefina Pascal s-a remarcat în 2021 prin anchetele sale jurnalistice curajoase, unele dedicate afacerii vaccinurilor la nivel european sau altor măsuri abuzive luate de Bruxelles, altele investigând neregulile și afacerile oficialilor români pe seama pandemiei.
Pentru munca sa de jurnalist și pentru abnegația cu care muncește pentru a afla adevărurile pe care oficialitățile europene sau din România le vor ascunse, Iosefina Pascal ocupă un binemeritat loc II în topul jurnaliștilor anului 2021.

Locul III - Cozmin Gușă

Cozmin Gușă este cunoscut mai mult ca analist și strateg politic decât ca jurnalist, dar începuturile activității sale se leagă de presă, el fiind și ulterior, în diferite etape ale vieții, patron de presă.
În 2021, Cozmin Gușă a transformat emisiunea sa ”Ce-i în Gușa și-n căpușă", difuzată de luni până joi, începând cu ora 13:00, la postul de radio GOLD FM, într-un spațiu al libertății de comunicare, fiind locul unde sunt invitați ”proscrișii” care sunt evitați de restul presei. Aici și-au făcut multe dintre dezvăluiri europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș, jurnaliști precum Iosefina Pascal sau analiști redutabili precum fostul ministru de Externe Adrian Severin.
Fluxul de știri
0