Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe taxe locale în Chișinău, pentru 2022, au fost majorate

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Consiliul Municipal Chișinău a aprobat taxele locale pentru anul 2022. Unele taxe au rămas neschimbate, altele însă au fost majorate.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Taxa de piață, taxa pentru dispozitivele publicitare, taxa pentru amenajarea teritoriului, cea de organizare a licitațiilor și loteriilor pe teritoriul municipiului Chișinău, taxa de plasare a publicității, taxa de aplicare a simbolicii locale și cea pentru parcare au fost majorate, în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Municipal Chișinău.
Astfel, consilierii au aprobat taxa locală pentru anul următor. Majorările au fost făcute în contextul recomandărilor experților internaționali privind ajustarea cotelor stabilite pentru anul 2021 la rata inflației anului anterior.
Pe lângă faptul că unele taxe au fost majorate, altele au rămas la fel ca și în acest an. Astfel, taxa pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în raza municipiului Chișinău se menține la nivelul anului 2021.
În cazul taxei pentru prestarea serviciilor în regim de taxi, s-a stabilit taxa în valoare de 350 de lei pentru fiecare unitate de transport. Majorarea a fost necesară pe motiv că această taxă nu a fost ajustată din anul 2013.
Și taxa pentru salubrizare, dar și taxa pentru posesorii de câini și cea pentru cazare rămân neschimbate. Consilierii au decis că în cazul sistării activității agenților economici de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în legătură cu declararea situației excepționale de COVID-19, pe perioada sistării activității, aceștia vor fi scutiți de taxa de piață, taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii și cea pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători pe rutele regulate municipale.
Carabinieri - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
O nouă ședință a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău - Când va avea loc
Taxele locale pentru anul 2022 au fost aprobate cu votul a 37 de consilieri municipali: 21 de membri ai fracțiunii PSRM, 13 consilieri ai Platformei DA și câte un consilier ai PD, PCRM și PUN. Au votat și reprezentanții fracțiunii partidului „ȘOR” și neafiliatul Victor Bunescu. Cinci consilieri din fracțiunea PAS s-au abținut, iar cei trei consilieri ai fracțiunii PL au votat împotrivă.
Fluxul de știri
0