Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primar, despre colacul de salvare pentru localitățile din Moldova

Primar, despre colacul de salvare pentru localitățile din Moldova
Abonare
În comuna Budești, municipiul Chișinău, autoritățile locale lansează mai multe proiecte sociale deosebite. Acestea oferă o serie de oportunități pentru localnici.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul Nina Costiuc a precizat că pe parcursul mai multor ani, grație proiectelor și colaborărilor cu partenerii externi, comuna Budești este în continuă dezvoltare.
"Avem deschise întreprinderi noi unde se oferă locuri de muncă, proiecte și ajutoare sociale. Cu regret, banii oferiți de autoritățile centrale nu acoperă toate necesitățile cetățenilor. Aceștia ne ajung pentru întreținerea instituțiilor bugetare. Cât privește dezvoltarea infrastructurii, în acest an, avem doar un milion 300 mii de la Fondul Rutier, cu care ajunge să asfaltezi doar jumătate de kilometru de drum. Partea bună este că totuși această sumă este mai mare, decât în anii precedenți", a remarcat Nina Costiuc.
Primarul localității a precizat că, în prezent, există un proiect în derulare cu Fondul Ecologic Național. Astfel, vor fi oferite trei milioane de lei pentru construcția rețelelor de canalizare.
Potrivit Ninei Costiuc, pandemia și-a lăsat totuși amprenta asupra activităților autorităților locale și comparativ cu anii precedenți, anul 2021 a fost mai puțin generos în ceea ce privește implementarea proiectelor.
Amintim că în 2021, primăriile localităților Budești, Coloniția, Cruzești și Tohatin. au semnat un acord de asociere comunitară prin care și-au propis să răspundă necesităților locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii. Astfel, primul proiect implementat se referă la organizarea intercomunitară a transportării deșeurilor solide, fiind procurate două mașini care vor transporta deșeurile din cele patru localități.
Fluxul de știri
0