Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

F-15 americane au ajuns în România să ”consolideze prezența NATO” în regiunea Mării Negre

© Photo : U.S. Air Force / Staff Sgt. Sean CarnesAvioane americane F-15
Avioane americane F-15 - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Avioanele americane F-15 au ajuns în România pentru a „consolida prezența NATO” în regiunea Mării Negre.
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene ale SUA au ajuns în România pentru a „consolida prezența NATO” în regiunea Mării Negre.
„Avioanele americane (de vânătoare) F-15 au aterizat astăzi (la baza aeriană din orașul) Câmpia-Turzii din România... Forțele aeriene italiene, române și americane vor efectua zboruri comune pentru protejarea spațiului aerian aliat (NATO). Această desfășurare planificată are drept scop asigurarea unei prezențe aeriene a aliaților în regiunea Mării Negre", este menționat într-un comunicat pe site-ul comandamentului aerian al Alianței
Se mai precizează că avioanele americane și avioanele de luptă italiene Eurofighter vor efectua zboruri comune cu Forțele Aeriene Române în perioada 18-22 decembrie.
În ultimii ani, Rusia a constatat o activitate NATO fără precedent de-a lungul granițelor sale de vest. NATO extinde inițiativele și numește acest lucru „descurajarea agresiunii rusești”. Moscova și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la concentrarea forțelor Alianței în Europa. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat anterior că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, dar nu va neglija acțiunile care sunt potențial periculoase pentru interesele sale.
Avioane de atac ale Forțelor Aeriene SUA F-15E Strike Eagle - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Editoriale
Vor fi de ordinul sutelor: SUA se debarasează de cele mai ”războinice” avioane
Fluxul de știri
0