Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se cere audierea ministrul Mediului în Parlament: Care este motivul

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Deputații comuniștilor și socialiștilor au cerut audierea ministerului Mediului, Iuliana Cantaragiu. Iată care este motivul.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Deputatul Radu Mudreac a cerut audierea în Parlament a ministerului Mediului, Iuliana Cantaragiu, și a șefului Inspectoratului pentru protecția mediului, Ion Bulmaga, cu privire la sancțiunile aplicate întreprinderii Apă-Canal Chișinău în mărime de 12 milioane de lei.

"Noi considerăm că sunt niște acțiuni concertate, un atac asupra unei întreprinderi strategice a Republicii Moldova, nu numai Chișinăului. Sancțiunile care sunt aplicate evident împovărează această întreprindere. Nu este exclus că aceste sancțiuni poate duce la stoparea livrării de apă față de cetățeni. Este propunerea de a audia și de a vedea care au fost baza acestei acțiuni, dacă a fost respectat mecanismul și dacă a fost cea mai reușită soluție pentru a pune la respect pe cineva", a spus Mudreac.

Inițiativa nu a fost susținută de deputați, au votat doar 34 din cei prezenți în ședință.
Amintim că ieri primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că mai mari agenți economici din industria alimentară din Chișinău ar putea fi deconectați de la serviciile de canalizare începând de luni, 20 decembrie.
Potrivit edilului-șef, asupra SA „Apă Canal” ar fi avut loc un atac rider. Ceban spune că Inspectoratul pentru Protecția Mediului ar cere de la „Apă Canal” peste 10 milioane de lei amendă pentru că ar fi depistat substanțe interzise în apa deversată de la societatea pe acțiuni.
Activitatea serviciilor comunale - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
Câțiva mari producători, deconectați de la canalizare: Ceban reclamă un atac raider
Fluxul de știri
0