Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în România: Toate persoanele vor trebui să completeze asta

© Sputnik / Miroslav RotariVamă
Vamă - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Toate persoanele vor trebui să completeze un formular digital de intrare în România. Acesta cuprinde țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. De săptămâna viitoare, persoanele care merg în România vor trebui să completeze un formular digital de intrare. Formularul cuprinde țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.
Potrivit Ambasadei României la Chișinău, acesta este necesar pentru eficientizarea anchetelor epidemiologice, iar pe baza datelor din el, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Formularul digital de intrare în România conține date de identificare și de contact. Trebuie indicată țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate. Mai trebuie de precizat localitatea și adresa de destinație în România, mijlocul de transport cu care călătorește, data intrării în această țară și datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.
Formularul digital poate fi accesat AICI.
Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.
La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat sau nu formularul. Acesta nu trebuie tipărit. Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. El poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.
Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de până la 3 000 de lei.
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Coronavirus
Ce se întâmplă în cazul infectării concomitente cu ”delta” și ”omicron”
Fluxul de știri
0