Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova - despre incidentul cu cetățenii ruși care nu au fost lăsați să intre în Moldova

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a comentat cazul expulzării a zece cetățeni ruşi din Moldova.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Indiferent de motivele reale ale interdicției care li s-a dat cetățenilor ruși de a intra în Republica Moldova, această acțiune nu se poate de spus că se potrivește cu declarațiile oficiale ale autorităților de la Chișinău despre disponibilitatea lor pentru un dialog normal, constructiv, pragmatic cu Rusia.
Aceasta este declarația făcută de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la un briefing de presă ținut de miercuri.
„Indiferent de motivele reale ale interdicției, blocarea de către autoritățile moldovenești a contactelor dintre societatea civilă din țările noastre este un lucru care cu greu se potrivește cu declarațiile despre disponibilitatea acestora pentru un dialog normal, constructiv, pragmatic cu Rusia. Ca să nu mai vorbim de niște standarde democratice, la care Chișinăul aderă în cuvinte, dar mi-ar plăcea să le văd și în practică”, a spus Zaharova.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Moscova speră că „Chișinăul va abandona astfel de pași neprietenoase, care, bineînțeles, nu vor rămâne fără răspuns, și se va concentra pe dezvoltarea cooperării ruso-moldovenești”.
Cu o zi înainte de alegerile din regiunea transnistreană, care au avut loc pe 12 decembrie, zece cetățeni ruși, reprezentanți ai organizațiilor publice și pentru drepturile omului cunoscute în multe țări, nu au fost lăsați să intre în Moldova.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Rusia
Duma va solicita explicații cu privire la deportarea rușilor din Moldova
Fluxul de știri
0