Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma va solicita explicații cu privire la deportarea rușilor din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duma va veni cu o solicitare că Executivul rus legată de deportarea rușilor din Moldova
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Printre cei deportați sunt politologul Natalia Narocinițaia și membrul CHR Alexander Brod.
Primul adjunct al șefului comisiei CSI a Dumei de Stat, Constantin Zatulin (Rusia Unită) a cerut inițierea unei anchete parlamentare de către Guvernul de la Moscova în legătură cu expulzarea de pe Aeroportul din Chișinău a rușilor care mergeau să urmărească alegeri din Transnistria, informează RIA Novosti.
Potrivit acestuia, în ajun Republicii Moldova a depus eforturi „pentru blocarea suplimentară a Transnistriei”, iar 10 cetățeni ai Federației Ruse, inclusiv personalități publice și politice, la sosirea pe aeroportul din Chișinău, au fost deportate.
Printre aceștia se numără istoricul și politologul Natalia Narocinițkaia, și membrul Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului de pe lângă președintele Federației Ruse, Alexandr Brod, a menționat parlamentarul rus.
„Vă cer să ordonați comisiei CSI, în conformitate cu articolul 47 din regulament, să pregătească o cerere parlamentară a Dumei de Stat către guvernul Federației Ruse cu privire la punerea în aplicare a rezoluției și declarației Dumei de Stat adoptate în 16 iunie privind măsurile de sprijinire a cetățenilor Federației Ruse și a compatrioților ruși din Transnistria.
La aceasta, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a răspuns că, în conformitate cu reglementul, este necesar să se pregătească un proiect de instrucțiune de protocol și să se convină cu comisia de profil.
În ședința plenară din 16 iunie, Duma de Stat a adoptat o declarație de condamnare a acțiunilor Moldovei și Ucrainei, care au dus la perturbarea reglementării conflictului din Transnistria și agravarea situației cetățenilor ruși care locuiesc acolo.
Pe 12 decembrie, în Transnistria a avut loc cel de-al șaptelea scrutin pentru alegerea liderului republicii nerecunoscute. Comisia Electorală Centrală a Transnistriei a anunțat victoria lui Vadim Krasnoselski, care a fost ales pentru al doilea mandat. El a obținut 79,4% din voturile alegătorilor.
Fluxul de știri
0