Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vremea se schimbă radical: Vin geruri năprasnice

© AP Photo / David ZalubowskiIarnă, zăpadă
Iarnă, zăpadă - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Mai avem câteva zile cu temperaturi confortabile pentru acest interval, iar apoi vremea se va răci considerabil – gerul se va menține și pe timp de zi, vântul va sufla cu putere.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Iarna își intră pe deplin în drepturi - în scurt timp, mai aproape de sărbătorile de iarnă, vom avea parte de geruri puternice de până la -12 grade Celsius și vijelie.
Potrivit ultimelor date prezentate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, începând cu data de 17 decembrie temperaturile diurne vor oscila în jurul gradației zero, iar noaptea vom avea geruri de până la -5..-7 grade Celsius. Ziua vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță.
Din data de 21 decembrie sunt prognozate temperaturi negative și pe timp de zi. Termometrele vor indica între -3 și -8 grade Celsius. Noaptea mercurul din termometre va coborî până la -12 grade.
În zilele de 18 și 19 decembrie, potrivit prognozei, sunt posibile ninsori slabe.
În toate aceste zile vântul va bate cu puteri, periodic cu intensificări de până la 15-18 metri pe secundă.
Astăzi vremea în Moldova este determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Cerul este noros, însă fără precipitații esențiale. Temperaturile vor oscila pe parcursul zilei între 0 și +5 grade Celsius.
Cum va fi iarna lui 2022 – Ce prognoze au meteorologii - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Podcasturi
Cum va fi iarna anului 2022 – Ce prognoze au meteorologii
Fluxul de știri
0