Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum va fi iarna anului 2022 – Ce prognoze au meteorologii

Abonare
În fiecare iarnă, moldovenii așteaptă cu nerăbdare să ningă. Însă, pentru această iarnă meteorologii au prognoze mai puțin îmbucurătoare.
Șeful Centrului de prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a declarat în studioul Sputnik Moldova că în această iarnă vom avea temperaturii puțin mai scăzute decât iarna trecută.
În acest context, Roșca a menționat că, cel mai probabil, temperaturile din această iarnă vor semăna mult cu cele din iernile anilor 2012-2013 sau 2016-2017.
”Iarna aceasta, conform temperaturii medii, ar trebui să fie între -1 și -3 grade Celsius, iar conform prognozelor efectuate de serviciile hidrometeorologice europene se așteaptă ca temperaturile să fie ușor peste limita normală cu 1-2 grade Celsius. Făcând o comparație cu anii precedenți, în anii 2016-2017 a fost ceva similar, fie în 2012-2013. În restul anilor a fost ceva mai cald”, declară Ghenadie Roșca.
Referindu-se la precipitațiile care se așteaptă în 2022, Ghenadie Roșca a menționat că este dificil de a face prognoze, asta în condițiile în care marja de eroare este destul de mare.
Fluxul de știri
0