Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii vor bloca mâine bulevardul Ștefan cel Mare: 200 de microbuze ies în stradă

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori
Protest transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Piața Marii Adunări Naționale va fi blocată în data de 16 decembrie de transportatori. În centrul Capitalei vor ieși peste 200 de microbuze. Care este motivul și pentru ce vor ieși din nou în stradă.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Transportatorii amenință că vor bloca traficul rutier de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în perimetrul Peții Marii Adunări Naționale. Anunțul a fost făcut de președintele consiliului APOTA, Oleg Alexa, pentru Sputnik Moldova.
Potrivit acestuia, transportatorii vor protesta pe carosabil pentru că în PMAN sunt montate mai multe pavilioane în ajun de sărbătorile de iarnă.
Anterior transportatorii au anunțat că joi vor suspenda un număr mare de curse regulate pe întreg teritoriul țării. Astfel, în Piața Marii Adunări Naționale urmează să vină aproximativ 200 de microbuze.

”De la data ultimului protest și până în prezent, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale nu a întreprins nicio acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară”, este menționat într-un comunicat emis de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Transportatorii afirmă că ministerul de resort nu a venit cu propuneri de a micșora din povara ce ține de suportarea cheltuielilor excesive pe care le încasează gările. Totodată, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat niciunul dintre actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor.
Ulterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că nu este de acord cu solicitarea transportatorilor de a dubla și pe alocuri chiar de a tripla tarifele pentru transportul pasagerilor.
Potrivit lui, astfel de tarife nu sunt justificate. Spînu spune că inițial, transportatorii motivau majorarea tarifelor prin creșterea prețului pentru un litru de benzină și motorină. Acum însă, acest argument nu mai poate fi înaintat, deoarece prețurile la carburanți au început să scadă, precizează ministrul.
Протест молдавских автоперевозчиков в центре Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Economie
Reacția lui Spînu, după ce transportatorii au anunțat noi proteste
Fluxul de știri
0