Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Teste PCR la intrarea în România: Vor fi sau nu obligatorii

© AP Photo / Mu Yu/XinhuaКитайский медработник с пробирками в лаборатории
Китайский медработник с пробирками в лаборатории - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Obligativitatea de prezentare a testului PCR pentru persoanele vaccinate la intrarea pe teritoriul României ar putea fi eliminată.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Autoritățile de la Chișinău sunt în discuții cu cele de la București în privința excluderii obligativității testului PCR la intrarea pe teritoriul României din Republica Moldova cel puțin pentru persoanele vaccinate. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
„Am început discuțiile cu Guvernul României pentru a evalua posibilitățile de a elimina această măsură pentru cetățenii Republicii Moldova sau măcar pentru anumite categorii de persoane. Suntem încă în discuții. Vreau să cred că datele pe care le furnizăm vor ajuta la eliminarea în cel mai scurt timp a acestei solicitări”, a menționat premierul.
Gavrilița a mai spus că Guvernul face tot posibilul pentru a ieftini testele PCR. În laboratoarele de stat, cele ale Agenției de Sănătate Publică, costul pentru un test PCR este de 300 de lei. Doar unul din aceste laboratoare este în Chișinău și colectează analize doar în orele dimineții. De luni până vineri, la acest laborator, persoanele se pot programa între orele 08:00 și 11:00, iar sâmbăta doare de la 08:00 la 10:00.
Alte laboratoare de acest gen sunt deschise la Soroca, Bălți și Cahul. Gavrilița a anunțat că urmează să fie deschise și alte centre pentru efectuarea testelor PCR la un preț mai mic față de cele efectuate la clinicile private pentru care moldovenii achită între 700 și 850 de lei.
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
Tot mai multe raioane din Moldova intră sub „cod verde”
Fluxul de știri
0