Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz: Germania este pregătită de un dialog constructiv cu Rusia

© AP Photo / Alessandra TarantinoМинистр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме
Министр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Germania este pregătită de un dialog constructiv cu Rusia, a declarat cancelarul Olaf Scholz.
BUCUREȘTI, 15 dec – Sputnik. Germania este pregătită de un dialog constructiv cu Rusia, însă acest lucru nu trebuie interpretat ca o nouă “politică estică” unilaterală a Berlinului, a declarat cancelarul Olaf Scholz.
„Noi (...) trebuie să fim pregătiți să facem tot mai des tentative de a obține o înțelegere reciprocă, să oprim spirala escaladării, așa cum s-a reușit cândva cu ajutorul formatului normand de negocieri”, a declarat oficialul într-un discurs rostit în Bundestag.
Totodată, politicianul a menționat că în UE poate exista doar o “politică estică” comună, în baza principiilor dreptului european și a ordinii pașnice, angajamente pe care și le-a asumat Moscova.
Cancelarul Germania a anunțat și o abordare similară comună în aprecierea situației de la frontiera dintre Rusia și Ucraina.
“Vom purta consultări intense pe acest subiect la summitul UE, precum și la summitul de azi a Parteneriatului Estic. (...) Orice violare a integrității teritoriale va avea un preț mare și aici noi vom vorbi cu partenerii noștri europeni și aliații transatlantici într-o singur glas”, a declarat Scholz.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Rusia
Duma va solicita explicații cu privire la deportarea rușilor din Moldova
Fluxul de știri
0