Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia, îngrijorată de lipsa de progres în reglementarea transnistreană

© Sputnik / Mihai CarausVarnița
Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Federația Rusă intenționează să-și îndeplinească și în continuare cu scrupulozitate obligațiile de mediator în procesul de pace dintre cele două maluri ale Nistrului.
CHIŞINĂU, 15 dec - Sputnik. Reprezentantul permanent al Federației Ruse la OSCE, Alexandr Lukașevici, și-a exprimat regretul în legătură cu stagnarea în procesul de reglementare transnistreană. Diplomatul și-a împărtășit punctul de vedere pe pagina oficială de Twitter a misiunii permanente ruse.
”Provoacă îngrijorare lipsa de progres în reglementarea transnistreană într-un șir de domenii concrete, inclusiv în ceea ce privește implementarea și realizarea pachetului ”Berlin-Plus”, a menționat Lukașevici.
El a amintit de asemenea că ședința Conferinței Permanente pentru probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în format „5+2” așa și nu a avut loc anul acesta.
Însă, a subliniat diplomatul rus, „Rusia va continua să-și îndeplinească cu onestitate rolul de mediator și garant al reglementării transnistrene”.
Numărarea voturilor la alegerile din Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Societate
Bilanțul oficial al alegerilor în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0