Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la fostul procuror Caracuian – Ce au găsit oamenii legii

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Procuratura Anticorupție a făcut publice rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate la ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Acesta este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin.(2) al Codului Penal.
Procuratura Anticorupție anunță pe Facebook că, “în urma perchezițiilor efectuate astăzi, 15 decembrie 2021, de către procurorii Anticorupție, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale”.
Procuratura Anticorupție mai afirmă că urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost începută la 4 noiembrie 2021, în temeiul unei bănuieli rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzută de art.330/2 alin.(2) din Codul Penal, pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.
În privința ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.
Procuratura Anticorupție spune că va reveni cu informații despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Politică
Vor fi sau nu majorate salariile magistraților Curții Constituționale: Ce spune Gavrilița
Fluxul de știri
0