Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi condiții de intrare în Italia: Cum pot călători cetățenii străini

© Fotolia / fabiomaxItalia, imagine simbol
Italia, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Italia a extins starea de urgență până la finalul lunii martie și a anunțat noi condiții de intrare pe teritoriul țării, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Italia a introdus un set de restricții din cauza preocupărilor legate de noua variantă Omicron, care a început să apară în tot mai multe țări. Astfel, autoritățile au decis ca călătorii din UE să poată intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ.
Potrivit presei locale, Italia a extins starea de urgenţă pentru COVID-19 până la 31 martie.
În prezent, călătorii din Uniunea Europeană pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE.
Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.
Potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de omicron.
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Coronavirus
Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu: Autoritățile pregătesc noi restricții
Fluxul de știri
0