Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ministerul Infrastructurii vrea reabilitarea fondului locativ - Ce presupune acest lucru

Abonare
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale își propune implementarea unui program național pentru reabilitarea fondului locativ, ceea ce ar permite intervenția statului în situațiile excepționale.
Secretarul de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Ana Mardare a declarat în studioul Sputnik Moldova că autoritățile caută soluții legale și predictibile pentru a interveni în situațiile excepționale, fie că este vorba de incendii, calamități naturale sau alte evenimente de acest gen.
”Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și-a inclus în angajamentele sale dezvoltarea unui program național privind reabilitarea fondului locativ. Noi în prezent nu avem niciun program sau vreun fond prin intermediul căruia s-ar putea interveni în situațiile excepționale”, declară secretarul de stat.
În acest context, Ana Mardare a menționat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale caută soluții, inclusiv analizând experiența altor state, pentru a reabilita fondul locativ învechit și a putea interveni.
Menționăm că în prezent nu există mecanisme legislative clare de intervenție în situațiile excepționale, iar evenimentele de acest gen sunt gestionate de către autoritățile locale sau centrale selectiv, fără a exista o predictibilitate în acest sens.
Fluxul de știri
0