Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Jurnalistul militar rus a fost amenințat la Chișinău că va fi „trimis la Kiev”

© Sputnik / Sorokopud JuliaРепортер Семен Пегов
Репортер Семен Пегов  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Jurnalistul, autorul unui proiectului media, a fost reținut fără explicații pe Aeroportul din Chișinău și supus unei percheziții.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Jurnalistul militar rus Semion Pegov, într-un interviu acordat canalului Telegram @SputnikLive, a vorbit despre interacțiunea sa cu forțele de securitate de pe aeroportul din Chișinău.
Autorul proiectului media WarGonzo a venit în Transnistria pentru a reflecta desfășurarea alegerilor pentru funcția de șef al republicii nerecunoscute. Acesta urma să se întoarcă în Rusia cu avionul de la Chișinău, dar a fost reținut.
"Am fost rugat de agenții de securitate să le prezint absolut toate lucrurile, până la cel mai mărunt șurub. Ei mi-au cerut să arăt filmările pe care le-am făcut în Transnistria, au pus întrebări tăioase de felul: „de ce, în general, ați venit aici?" spune Pegov.
Laitmotivul conversației cu oficialii de securitate a fost tema „trimiteți-l la Kiev” (jurnalistul a reflectat evenimentele din Donbass). Erau interesați de ceea ce făcea el în Siria. În final, nu i-au putut imputa nimic jurnalistului - nu a încălcat legile Republicii Moldovai.
În altă ordine de idei, Pegov a remarcat atitudinea prietenoasă a cetățenilor de rând atât față de el, cât și unul față de altul. Potrivit acestuia, cei din Transnistria nu manifestă ostilitate față de locuitorii din dreapta Nistrului și „înțeleg că politicienii pro-occidentali nu exprimă interesele întregului popor”.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Moldova și Rusia
Zaharova - despre incidentul cu cetățenii ruși care nu au fost lăsați să intre în Moldova
Fluxul de știri
0