Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iarăși se schimbă prețul la carburanți: Cât va costa benzina și motorina

© Sputnik / Mihai Carauscarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 16 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 16 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 4 bani pentru un litru, fiind mai mic cu 3 bani decât cel afișat pentru 15 decembrie. Și prețul la motorină va scădea cu 2 bani și va costa 17 lei și 7 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie până în prezent s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Totuși, timp de două zile prețurile la carburanți au crescut, însă pentru ziua de mâine este prevăzută o ușoară ieftinire.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Societate
Anunțul Moldovagaz privind achitările către Gazprom pentru gazul consumat
Fluxul de știri
0