Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații, în ședință: Ce proiecte de legi urmează să examineze

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 18 ноября 2021
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Deputații se întrunesc joi în ședință. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului. Ce proiecte de legi sunt pe ordinea de zi a parlamentarilor.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. O nouă ședință a deputaților va avea loc mâine, ora 11:00. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte ce urmează a fi examinate și votate.
Astfel, parlamentarii urmează joi să supună votului în lectură finală proiectele pentru modificarea Legii cu privire la organizațiile necomerciale, Legii asistenței sociale și Legii cu privire la ajutorul social, Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice și Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, Legii cu privire la activitatea hidrometeorologică, precum și proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.
Totodată, deputații vor trebui să examineze și să supună votului proiectele modificare a Legii privind sistemul public de asigurări sociale, cu privire la modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și pentru modificarea Regulamentului Parlamentului. Acestea vor fi votate în prima lectură.
De asemenea, în prima lectură urmează a fi aprobate proiectele de modificare a Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, Codului funciar, precum și proiectul pentru completarea Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Politică
Comisia de la Veneția a criticat modificările operate de PAS la Legea Procuraturii
În cadrul aceleiași ședințe, deputații urmează să constituie Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.
Fluxul de știri
0