Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cancelarul austriac: ”Nord Stream – 2” nu trebuie legat de situația din Ucraina

© Sputnik / СтрингерCancelarul Austriei Karl Nehammer
Cancelarul Austriei Karl Nehammer - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Cancelarul Austriei Nehammer condamnă încercările de a lega ”Nord Stream – 2” cu situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Șeful guvernului austriac, Karl Nehammer, s-a pronunțat împotriva încercărilor de a folosi ”Nord Stream – 2” pentru soluționarea conflictului din Ucraina, informează RIA Novosti.
„Eu aștept ca ”Nord Stream – 2” să fie lansat în curând, așa cum a fost planificat”, citează ziarul german Welt declarațiile cancelarului.
În opinia lui, atâta timp cât țările europene au nevoie de gaze și petrol, este important să fie asigurată aprovizionarea cu energie din cât mai multe surse posibile și să existe conducte de gaze corespunzătoare.
”Acest lucru se referă și la Austria. ”Nord Stream – 2” este un proiect important care îi oferă Uniunii Europene securitate energetică”, a menționat el.
Politicianul a respins solicitările SUA de a folosi conducta ca mijloc de exercitare a presiunilor asupra Moscovei din cauza Ucrainei.
"Eu sunt împotriva încercărilor de a lega lansarea ”Nord Stream 2 de comportamentul Rusiei în Ucraina. În acest fel, UE își va face rău sie însăși", a conchis cancelarul austriac.
”Nord Stream – 2”. - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Internațional
Surse: În proiectul bugetului SUA a fost inclusă un amendament împotriva ”Nord Stream – 2”
”Nord Stream – 2” este o conductă de gaz cu o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi pe an, de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Construcția a fost finalizată în septembrie.
În noiembrie, Berlinul a suspendat procesul de certificare a companiei Nord Stream 2 AG în calitate de operator independent până la înființarea unei filiale germane care să depună o cerere repetată. Ministerul German al Energiei a numit această decizie „exclusiv de reglementare”.
Moscova a subliniat în repetate rânduri că ”Nord Stream – 2” este un proiect strict comercial, avantajos atât pentru Rusia, cât și pentru Uniunea Europeană.
În ultima perioadă, Occidentul vorbește tot mai insistent despre pregătirea de către Rusia a unei așa-zise invazii în Ucraina. Moscova a negat în repetate rânduri aceste acuzații, subliniind că nu amenință pe nimeni, iar mișcările trupelor pe teritoriul rusesc nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. După cum a menționat Kremlinul, aceste atacuri sunt folosite în principal ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică NATO la granițele Rusiei.
”Nord Stream – 2”  - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Economie
Naftogaz” a calificat drept batjocură decizia Germaniei cu privire la ”Nord Stream – 2”
Fluxul de știri
0