Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden și-a exprimat dorința de a se mai întâlni o dată cu Putin

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaВстреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Președintele SUA, Biden, a vorbit despre planurile sale de a mai avea o discuție cu omologul său Putin.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Președintele SUA Joe Biden a declarat că intenționează să mai discute o dată cu omologul său rus Vladimir Putin.
„Vom vorbi detaliat”, le-a spus el reporterilor.
Pe 7 decembrie, liderii celor două țări au discutat prin intermediul unui canal video securizat timp de aproximativ două ore. Potrivit Casei Albe, Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunile existente în relațiile dintre Rusia și Ucraina și a îndemnat la o reglementare diplomatică, avertizând în privința unui răspuns colectiv al Occidentului în caz de escaladare.
La rândul său, Putin i-a atras atenția omologului său asupra faptului că Kievul nu îndeplinește acordurile de la Minsk, sabotându-le. În afară de aceasta, liderul rus a indicat liniile roșii - extinderea NATO spre Est și desfășurarea armamentelor ofensive pe teritoriul Ucrainei și în țările învecinate cu Rusia.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Internațional
SUA încearcă să convingă UE și NATO că Rusia vrea să invadeze Ucraina
În ultima perioadă, Occidentul vorbește tot mai insistent despre pregătirea de către Rusia a unei așa-zise invazii în Ucraina. În replică, Kremlinul subliniază că Moscova nu amenință pe nimeni, iar mișcările trupelor pe teritoriul rusesc nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. În opina autorităților ruse, aceste atacuri sunt folosite în principal ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică NATO la granițele Rusiei. Putin a cerut garanții de securitate de la țările occidentale.
A doua zi după discuția cu omologul său rus, Biden a comunicat că este pregătită o întâlnire a Statelor Unite și țărilor principale ale alianței cu Rusia, la care părțile ar putea discuta îngrijorările Moscovei cu privire la înaintarea blocului către Est și elabora măsuri pentru destinderea tensiunilor pe flancul estic.
Trupele NATO în timpul exercițiilor Trident Juncture 2018 în Marea Norvegiei. 7 noiembrie 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Internațional
Biden a amenințat Rusia că va trimite trupe în Europa de Est
Fluxul de știri
0