Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Stoianoglo își va da demisia pentru a scăpa de dosare? Ce spune avocatul acestuia

Abonare
Alexandr Stoianoglo nu are de gând să-și dea demisia din funcția de procuror general, chiar dacă este suspendat din funcție. O declarație în acest sens a fost făcută de către unul dintre avocații acestuia, Iurie Mărgineanu, în studioul Sputnik Moldova.
Potrivit apărătorului lui Alexandr Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale nu va depune cerere de demisie din funcție, chiar dacă există riscul de a fi condamnat.

”În condițiile date, domnul Stoianoglo nu are de gând să-și dea demisia. Chiar dacă există riscul condamnării, dumnealui nu va depune cerere de plecare din funcție”, spune Iurie Mărgineanu.

Referindu-se la avizul pe care l-a dat Comisia de la Veneția la modificările operate în Legea Procuraturii, Mărgineanu a declarat că opinia experților intonaționali confirmă o dată în plus faptul că ”reținerea lui Alexandr Stoianoglo a fost comandă politică, pregătită din timp”.

”Toate hotărârile CSP-ului sunt contestate în instanța de judecată. Judecătorii însă se tem să adopte o hotărâre”, declară Mărgineanu.

Potrivit experților Comisiei de la Veneția, procedura de evaluare a procurorului general trebuie revăzută substanțial, procurorul general trebuie reîncadrat în Consiliul Superior al Procurorilor, iar procedura de numire a componenței CSP ar trebui reglementată în Constituție sau, cel puțin, pentru astfel de modificări în legislație să fie necesară o majoritate calificată de voturi.
Totodată, Comisia a constatat că amendamentele au fost adoptate în contextul unui conflict politic acut între majoritatea parlamentară și procurorul general.
Fluxul de știri
0