Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă partidă de echipament militar din SUA pentru Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенно-транспортный самолет ВВС США доставил в Кишинев военную технику
Военно-транспортный самолет ВВС США  доставил в Кишинев военную технику - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Armata Națională a primit a doua tranșă de echipament din cadrul programului de colaborare cu Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Armata Națională a recepționat astăzi cea de-a doua tranșă din lotul de echipament militar, venit din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii.
Lotul primit va fi folosit de militarii Armatei Naționale în cadrul operațiunilor internaționale de menținere a păcii, în scopul sporirii interoperabilității cu alte contingente participante la misiuni.
Recepționarea echipamentului face parte din proiectul demarat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în anul 2018, în contextul realizării obiectivului de reformare și transformare a sectorului de apărare și securitate inclus în Programul de activitate al Guvernului, în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităților militare și creștere a capacității operaționale a Armatei Naționale.
De menționat că lotul va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile militare destinate participării în operațiuni internaționale de menținere a păcii, inclusiv în operațiunea KFOR, unde Republica Moldova participă din 2014, dar și în Operațiunea UNIFIL din Liban, în cadrul căreia militarii noștri urmează să fie detașați începând cu luna august 2022.
Prima parte din lotul respectiv a fost primită de Armata Națională în luna septembrie curent, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.
Cooperarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995.
Российские военнослужащие во время совместных учений по поиску и спасению на море Сарекс-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Internațional
Expert american: De cât timp are nevoie armata rusă pentru a o distruge pe cea ucraineană
Fluxul de știri
0