Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important: Mai multe colaborări între Moldova și Rusia, pe diverse domenii

Important: Mai multe colaborări în diverse domenii dintre Moldova și Rusia
Abonare
Cea de-a XII-a ediție a "Forumului Civic Internațional" din Federația Rusă a fost marcată de multe evenimente ce au adus o serie de beneficii Republicii Moldova. Detalii din culisele mult așteptatului Forum am aflat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".
Potrivit coorganizatoarei "Forumului Civic Internațional" din Federația Rusă și președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Elena Bulhac, aproximativ 380 de persoane – cetățeni moldoveni și ruși, oameni care zilnic contribuie la întărirea și îmbunătățirea relațiilor dintre Moldova și Rusia, și-au dat întâlnire în cadrul grandiosului eveniment.
Ediția din acest an a fost una specială, deoarece a fost organizată cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc.
"În fiecare zi au fost stabilite activități importante la care au participat oameni de afaceri din raionul Ștefan-Vodă, oficiali din regiunea Kursk, reprezentanți ai ambasadei Republicii Moldova în Rusia, reprezentanți ai Camerei de Comerț din ambele țări, tineri antreprenori ș.a.", a remarcat Elena Bulhac.
Totodată, la eveniment a fost organizată și o degustație de vinuri produse de mai multe companii din țara noastră. Astfel, în urma semnării unui tratat de colaborare, vinurile moldovenești vor putea fi găsite cu ușurință pe rafturile magazinelor din Kursk. Totodată, marfa producătorilor moldoveni de fructe și legume se va regăsi în rețelele din această regiune.
Mai mult, președintele raionului Ștefan Vodă a încheiat o colaborare cu Universitatea de Stat din regiunea Kursk. Astfel, instituția s-a angajat să ofere 80 de burse pentru absolvenții de liceu.
"Tinerii care vor avea rezultate bune vor putea aplica pentru bursa oferita de autoritățile din Kursk (...). Bursele simple constituie 6-7 mii de ruble, iar cele oferite de guvernatorul din Kursk 10-12 mii de ruble", a precizat Elena Bulhac.
În cadrul Forumului s-a mai stabilit că în lunile martie-aprilie 2022, o delegație a regiunii Kursk va veni în raionul Ștefan-Vodă, într-o vizită de lucru, cu scopul de a se familiariza cu producătorii agricoli din acest raion. Ulterior, se urmărește intensificarea procesului de export a produselor agricole din acest raion în regiunea Kursk.
De menționat că "Forumul Civic Internațional" din Federația Rusă s-a desfășurat timp de trei zile, în perioada 8-10 decembrie.
Fluxul de știri
0