Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii au trimis în judecată un dosar penal împotriva lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Abonare
Un dosar penal pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost trimis în judecată.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Dosarul penal pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns pe masa judecătorilor. Mai exact, este vorba despre cazul în care Stoianoglo, de comun cu fostul șef al Secției resurse umane a Procuraturii Generale, sunt bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu.
Potrivit Procuraturii Generale, Stoianoglo și fosta sa subalternă ar fi favorizat încasarea ilegală a îndemnizației de concediere de către procurorul Nicolae Chitoroagă.
”Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii”, este menționat în comunicatul emis de PG.
În prezent, în gestiunea procurorului desemnat de CSP a rămas o altă cauză penală privind învinuirea Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo pe patru capete de acuzare în cadrul căreia procurorii de caz, în continuare, întreprind măsurile necesare pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanțelor cauzei.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Decis! Activitatea lui Alexandr Stoianoglo va fi evaluată
Fluxul de știri
0