Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis! Activitatea lui Alexandr Stoianoglo va fi evaluată

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Activitatea procurorului suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi evaluată de o comisie specială.
CHIȘINAU, 11 nov - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor a luat astăzi act de sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
Potrivit deciziei CSP, Stoianoglo va fi evaluat de o comisie specială, componența căreia urmează a fi stabilită ulterior.
La 4 noiembrie, șeful statului a transmis către CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
Conform legislației, evaluarea performanțelor procurorului general se va efectua de o comisie specială, în baza unui Regulament. Iar în cazul în care membrii comisiei vor califica drept nesatisfăcătoarea activitatea procurorului, acesta urmează a fi revocat.
Amintim că Alexandr Stoianoglo a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați pe data de 3 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Брифинг Майи Санду по итогам заседания Совета безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Politică
Ultima oră: Maia Sandu cere evaluarea activității lui Alexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0