Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia, o nouă amenințare la adresa Uniunii Europene

© studytoeu.comPolonia, oraşul Poznan, catedrala
Polonia, oraşul Poznan, catedrala - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, lansează o nouă amenințare a Varșoviei la adresa Uniunii Europene.
Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, nu a exclus ca țara sa să înceteze să plătească taxe de membru la bugetul Uniunii Europene dacă aceasta din urmă va reduce finanțarea, scrie Financial Times, citat de RIA Novosti.
„Polonia ar trebui să pună veto asupra deciziilor UE care necesită aprobare unanimă ca răspuns la șantajul UE”, a spus el publicației citate.
Șeful Ministerului Justiției a mai propus revizuirea angajamentelor Varșoviei față de Bruxelles în ceea ce privește politica energetică și climatică, care, potrivit lui, „duc la o creștere rapidă a prețurilor la energia electrică”.
Ziobro a promis că va pune capăt plăților către bugetul UE dacă dezacordurile între state se intensifică. În opinia sa, acest demers este pe deplin justificat, întrucât conducerea europeană „refuză ilegal să dea bani Poloniei de la bugetul general”, către care țara, ca și altele, îi transferă fonduri.
Anterior, Curtea Constituțională a Poloniei a confirmat superioritatea Legii fundamentale a republicii față de cea europeană. Parlamentul European a răspuns, spunând că instanța „nu are forță juridică și independență și nu are dreptul de a interpreta Constituția țării”.
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
Lipsă de vaccin Sputnik V și Johnson & Johnson - Gîlca: Populația ne sună
Parlamentarii europeni au acuzat Varșovia de încălcarea principiilor supremației dreptului UE și au cerut Bruxelles-ului să înceapă imediat procedurile judiciare. De asemenea, ei au propus ca Poloniei să-i fie refuzată finanțarea pentru un plan național de redresare economică după pandemie.
Fluxul de știri
0