Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator rus: De ce Europa de Est se opune dialogului Rusia - NATO

© Sputnik / Miroslav RotariRusia NATO
Rusia NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Statele din Europa de Est nu-și doresc o normalizare a relațiilor dintre Rusia și NATO de frica de a nu-și pierde subvențiile obținute prin “tranzacționarea rusofobiei”.
BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Un șir de state din Europa de Est au criticat dur inițiativa de dialog între NATO și Rusia, pentru că nu vor să-și piardă beneficiile de pe urma “tranzacțiilor cu rusofobia”, a scris șeful comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, în canalul său Telegram.
Miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat jurnaliștilor că se pregătește de o întrevedere a SUA și principalele state NATO cu Rusia. Potrivit lui Biden, vineri va fi anunțată o întrevedere la nivel între SUA și cel puțin patru cei mai importanți aliați NATO cu Rusia, pentru a discuta despre îngrijorările Rusiei față de extinderea NATO și pentru elaborarea unor măsuri pentru detensionarea situației pe flancul de Est al alianței.
“Frica de a pierde beneficiile de pe urma “tranzacțiilor cu rusofobia”, încât “tinerilor europeni”, nu le pasă de stabilitatea și securitatea lumii. Într-o nebunie oarbă sunt gata să depună ultimele eforturi să menține o tensiune în preajma frontierelor rusești, pentru a nu pierde subvențiile pentru “lupta cu agresorul”, a scris Sluțki.
Politicianul consideră că unele state din “flancul estic” nu este convenabil dialogul Moscovei și Bruxelles.
“Un dialog deplin între Moscova și Bruxelles nu le este convenabil. Chiar și problemele legate de război și pace nu poate reduce gradul isteriei rusofobe”, constată senatorul rus.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Rusia
MAE rus, despre acțiunile navei ucrainene în strâmtoarea Kerci
Țările din Europa de Est au criticat propunerile președintelui SUA, Joe Biden, de stabilire a unui dialog între Rusia și NATO în legătură cu situația din jurul Ucrainei, anunțase Bloomberg cu trimitere la un diplomat.
Agenția menționează că astfel de mesaje au venit din partea câtorva lideri ai câtorva membri NATO. Interlocutorul publicației a specificat că “unul din guvernele acestor state a fost extrem de înfuriat” de poziția Washingtonului, care își dorește normalizarea relațiilor cu Moscova.
Fluxul de știri
0