Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert în drept constituțional: Legitimitatea alegerilor de la Bălți, egală cu zero

Abonare
Comisia Electorală Centrală a decis că în data de 19 decembrie va avea loc al doilea tur de scrutin în municipiul Bălți.
Expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, a declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că autoritatea electorală a dat peste cap legitimitatea alegerilor din Bălți. Potrivit lui, CEC trebuia să anuleze primul tur de scrutin, întrucât ceea ce se întâmplă cu alegerile de la Bălți, ar putea să aibă final juridic și să fie ales un primar, dar legitimitatea acestuia să fie egală cu zero.

”Din punctul de vedere al democrației, câștigul în dosarul de la Bălți al Marinei Tauber va fi peste trei patru ani de zile. Are șanse reale să câștige dosarul la CEDO. Organele electorale au reacționat tardiv. CEC i-a limitat dreptul Marinei Tauber să candideze în turul doi de scrutin”, declară Teodor Cârnaț.

Turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc duminică, 19 decembrie. Decizia a fost luată luni, 6 decembrie, de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).
În buletinele de vot se regăsesc candidații Nicolae Grigorișin (independent) și Boris Marcoci (PAS), după ce Marina Tauber (ȘOR) a fost exclusă din cursă.
Fluxul de știri
0