Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi funcționari din fosta conducere a companiei Air Moldova, trimiși în judecată

© Sputnik / Miroslav Rotariavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Abonare
Două persoane din conducerea fostei Companii de Stat „Air Moldova” vor fi trimise în judecată.
CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Două persoane publice din cadrul organelor de conducere a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” sunt acuzate de abuz de putere în procesul gestionării bunurilor și resurselor financiare a întreprinderii.

Procuratura Anticorupție anunță că urmărirea penală pe numele celor doi a fost terminată și transmisă în instanța de judecată. Cele două persoane sunt învinuite de abuz de putere. Potrivit procurorilor anticorupție, infracțiunea a fost manifestată prin abuzul atribuțiilor acordate pentru a asigura efectuarea auditului rapoartelor financiare, contrar prevederilor legale.

Prin aceasta s-a urmărit tăinuirea situației financiare a întreprinderii astfel periclitând activitatea societăților de audit care urmau să efectueze auditul, prin neprezentarea la timp și în volum deplin a informației necesar.
Acest lucru a dus la imposibilitatea exprimării opiniei asupra situațiilor financiare ale „Air Moldova” încheiate la 31 decembrie 2014, 31 decembrie 2015 și 31 decembrie 2016 și inerent, la prezentarea Consiliului de administrație, a raportului auditorului, în vederea evitării evaluării indicatorilor de performanță a administratorului.
Procuratura Anticorupție anunță că în urma decontării nejustificate a sumelor de bani pentru efectuarea auditului, în lipsa opiniei auditorului asupra situațiilor financiare „Air Moldova”, întreprinderii de stat i-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de peste un milion de lei inclusiv TVA.
Totodată, în gestiunea Procuraturii Anticorupție și a organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție au rămas alte cauze penale care au ca obiect al investigațiilor acțiunile persoanelor atât publice cât și private legate de activitatea fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”.
Blue Air - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2020
Societate
Cunoscută companie aeriană, la un pas de naționalizare - legătura cu „Air Moldova”
Fluxul de știri
0