Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Răsturnare de situație – Dodon ar urma să revină în fruntea PSRM? Detalii din culise

Abonare
Acum două luni, Igor Dodon a renunțat la funcția de președinte al PSRM, dar și la mandatul de deputat. Congresul formațiuni ar urma să aibă loc în următoarele zile.
Deputatul socialist Grigore Novac a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că un congres al partidului ar urma să aibă loc, cel mai probabil, în data de 18 decembrie, dar o decizie finală nu a fost luată deocamdată.
Întrebat dacă PSRM va avea o conducere colectivă sau un singur președinte, Novac a menționat că ambele scenarii sunt posibile.
Totodată, Novac a fost întrebat dacă am putea asista o răsturnare de situație, iar Igor Dodon ar putea să revină al cârma partidului. Iată ce a răspuns parlamentarul:

”Cel mai probabil, Congresul formațiunii va avea loc în data de 18 decembre. Urmează să se decidă. Domnul Dodon este liderul nostru și nu cred că se va distanța prea tare de PSRM. Mi-aș dori ca domnul Dodon să revină la cârma partidului, însă dumnealui a anunțat că vrea să facă mai mult, ține de relațiile bilaterale cu mediul de afaceri din Federația Rusă, chiar îmi doresc ca dumnealui să pornească acest motor al economiei”, declară Novac.

El a dezmințit zvonurile potrivit cărora în PSRM ar fi mai multe grupuri de interese și că ar exista disensiuni.
Amintim că Igor Dodon a declarat anterior că în cadrul Congresului extraordinar al PSRM din decembrie ar urma să fie modificat statutul formațiunii, renunțându-se la funcția de președinte al partidului. Conducerea ar urma să fie asigurată de un organ colegial.
Igor Dodon conduce Uniunea moldo-rusă a oamenilor de afaceri, creată recent, scopul acesteia fiind apropierea Republicii Moldova de Rusia.
Fluxul de știri
0