Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât costă biletele de tren spre Iași sau București - Zilele în care circulă garniturile

Din Chișinău la Iași cu trenul. Cât costă biletul
Abonare
Veste bună pentru cei care vor să ajungă cu trenul la Iaşi sau București. Calea Ferată a Moldovei a relansat din 12 decembrie circulația trenului Chișinău-București.
Trenurile Chișinău – București și Iași – Ungheni și-au reluat circulația. Dmitri Prohnițchi, specialist responsabil pe domeniul informare și comunicare cu mass-media de la ”Calea Ferată din Moldova” a vorbit în cadrul emisiunii Sputnik Matinal despre costul biletelor și orarul călătoriilor.

“În urma unui șir de solicitări, a fost relansată circulația trenului Chișinău-București și circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni. Până în data de 31 decembrie, trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București - în zilele de luni și vineri“, a menționat Dmitri Prohnițchi.

Potrivit Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, călătoria de la Chișinău până la Iași costă 200 de lei. Pentru întregul parcurs, sunt trei tipuri de bilete. Tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei, în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.
Pandemia de Covid-19 a perturbat și activitatea din acest domeniu, iar Calea Ferată din Moldova nu-și poate permite financiar să relanseze toate rutele concomitent.

“Am trecut și noi printr-o perioadă mai dificilă în activitatea Căii Ferate. Au coincis mai mulți factori printre care: lipsa mijloacelor financiare și starea tehnică a vagoanelor. În acest răstimp ele au stat neutilizate. Urmează restabilirea lor ca să fie funcționale, cu toate condițiile de securitate, ceea ce necesită timp și bani. Iar instituția în momentul de față nu poate face față 100% ca toate rutele să fie relansate, a subliniat specialistul responsabil pe domeniul informare și comunicare cu mass-media al Î.S. ”Calea Ferată din Moldova”.

Amintim că, începând cu luna martie 2020 și până în prezent, circulația trenurilor de călători în trafic internațional a fost suspendată în Republica Moldova. Totodată, din 28 august a fost reluată cursa Chișinău - Odessa.
Administrația Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a precizat că se depun eforturi pentru a relua circulația trenurilor și în direcția Rusia, Belarus și Ucraina.
Fluxul de știri
0