Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie se pregăteşte de restricţii mai stricte

© REUTERS / HENRY NICHOLLSAmbulanțe, spital, UK, Marea Britanie
Ambulanțe, spital, UK, Marea Britanie - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul Regatului Unit ar lucra la „planul C”, prin care ar putea fi introduse noi restricţii pentru a combate răspândirea variantei Omicron. În ce constă planul şi când ar putea fi implementat.
BUCUREŞTI, 11 dec – Sputnik. Premierul britanic Boris Johnson a dezvăluit, în conferința de presă de miercuri de la Downing Street, Planul B de răspuns la coronavirus, implicând întoarcerea la munca de acasă, purtarea obligatorie a măștilor în interior și permisele COVID pentru cluburi de noapte și cinematografe.
Însă restricții mai stricte legate de coronavirus, determinate de îngrijorările legate de varianta Omicron, ar putea fi implementate în Marea Britanie după Crăciun, relatează Daily Mail.
Pachetul impune purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile interioare și în sălile de clasă. În plus, aceste măsuri vor include verificarea obligatorie prin aplicația NHS Covid sau furnizarea de contacte – numere de telefon și e-mail – în scris pentru intrarea într-un pub sau restaurant. De asemenea, un paşaport de vaccinare (NHS Covid Pass) care să dovedească statutul de vaccinat sau un rezultat negativ la test vor trebui prezentate în și mai multe locuri.
Totodată, este analizată măsura autoizolării de 10 zile pentru contactele tuturor cazurilor confirmate de COVID-19, fiind luată în calcul nu doar varianta Omicron.
Boris Johnson a spus miercuri că nu poate exclude introducerea de restricții mai dure dacă noua tulpină de coronavirus se dovedeşte a fi mai periculoasă decât precedenta variantă Delta și dacă Planul B nu reuşeşte să reducă numărul de cazuri.
 Флаги России, Киргизии, Казахстана, Белоруссии, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Internațional
Putin: Moldova a fost interesată de statutul de observator în UEEA
În ceea ce privește „forțarea” oamenilor să se vaccineze, premierul a spus că, dacă se dovedește că vaccinurile stopează răspândirea variantei Omicron, atunci „va veni un moment” când „va trebui să discutăm despre modalități prin care să ne confruntăm cu această pandemie”.
Locuitorii Marii Britanii sunt încurajați să lucreze de acasă începând cu 13 decembrie. De asemenea, începând cu 15 decembrie, permisul COVID emis de Serviciul Național de Sănătate (NHS), care dovedește statutul de vaccinat sau un rezultat negativ la test, va fi necesar pentru intrarea în anumite locuri, cum sunt cluburile de noapte, locații interioare fără scaune cu peste 500 de persoane, pentru accesul în locuri în aer liber cu peste 4.000 de persoane și la orice eveniment cu participarea a mai mult de 10.000 de persoane.
Fluxul de știri
0