Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin: Moldova a fost interesată de statutul de observator în UEEA

© Sputnik / Владислав Воднев / Accesați arhiva multimedia Флаги России, Киргизии, Казахстана, Белоруссии, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза
 Флаги России, Киргизии, Казахстана, Белоруссии, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a amintit că Republica Moldova era interesată cândva de statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reamintit că Moldova a fost interesată cândva de statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și a menționat că acest lucru i-ar fi ajutat să-și rezolve un șir de probleme.
“Voi menționat cu satisfacție că în activitatea Uniunii Eurasiatice se implică tot mai activ statele cu statut de observator. Salut din inimă colegii noștri – Cuba, Uzbekistan. Apropo, și Moldova și-a manifestat interesul cândva”, a declarat el la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurată în regim de videoconferință.
Putin a menționat că acestea au oportunitatea de a participa la activitățile organelor de integrare la toate nivelurile, să ia cunoștință de procesele de pregătire a documentelor legate de procesele de integrare.
“Cunoaștem care este situația energetică acum în Europa. Și Moldova ar fi fost mai aproape de rezolvarea unor probleme, iar fi fost mai ușor probabil să rezolve problemele apărute. Ar fi fost la curent, cel puțin, cu evenimentele care au loc și cu deciziile luate de noi”, a spus Putin.
“Ne-am înțeles, am rezolvat aceste probleme, pornind de la interesele comune. Însă, în ansamblu, este ceva evident. Dacă ar fi în temă, i-ar fi mai ușor să rezolve problemele la care ne referim”, a adăugat el.
De asemenea, liderul rus a menționat că “evoluția procesului de integrare în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice atrage și atenția altor state străine”.
Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Economie
Mișustin: UEEA a înregistrat indicatori economici buni în acest an
Fluxul de știri
0