Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Holodov: Polițiștii de frontieră moldoveni au spus că vizita mea este “nesinceră”

© Photo : Facebook / Александр ХолодовАлександр Холодов
Александр Холодов - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Abonare
Reprezentantul Camerei Publice a Federației Ruse, Alexandr Holodov, nu a fost lăsat să intre în Moldova. Într-un comentariu pentru Sputnik el a povestit ce i-au spus polițiștii de frontieră.
CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Vicepreședintele Comisiei pentru Securitate și Interacțiune cu Comisiile Publice de Observatori, a Camerei Publice a Federației Ruse, Alexandr Holodov, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Iată ce a relatat el pentru Sputnik Moldova.
„În cuvinte, polițiștii de frontieră au spus că nu sunt sincer cu ei și de aceea nu m-au lăsat să intru. Un motiv ciudat. Aceasta a fost poziția oficială. La punctul de control al pașapoartelor nu mi-a verificat foarte mult pașaportul și mi-a predat imediat documentele altcuiva. Din anumite motive mă așteptau și nu au vrut să mă lase să intru”, spune membrul Camerei Publice a Federației Ruse.
Potrivit lui Holodov, ofițerii Poliției de Frontieră nu s-au lăsat convinși nici de invitația la evenimentul de la Chișinău, nici de rezervarea nerambursabilă la unul dintre hotelurile din Chișinău.
„Am avut atât o invitație, cât și un hotel rezervat, o opțiune nerambursabilă. M-a întâlnit un deputat local. Nu înțeleg care ar putea fi motivele. Poate că s-au speriat de obiectivele reale ale vizitei mele, și anume investigarea schemelor de corupție, inclusiv a cunoscutului „Spălătorii”, a spus Holodov.
Potrivit activistului rus, scopul vizitei sale nu a avut nicio legătură cu alegerile din Transnistria.
„La Chișinău are loc acum o conferință despre lupta împotriva corupției. Am arătat atât invitația, cât și corespondența, care mărturisesc că merg la conferință. Nu știu de ce toți oamenii cu pașaport rusesc sunt tratați după același calapod. Nu este corect. Știu că și alți colegi de-ai mei de la Camera Publică nu au putut ajunge în Moldova. Din câte știu, fiecare avea propriul său obiectiv”, a adăugat Holodov.
Până în prezent, opt persoane publice din Rusia nu au fost lăsate să intre în Moldova.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Moldova și Rusia
Șeful adjunct al Institutului Țărilor CSI: De ce nu a fost lăsat să intre în Moldova
Fluxul de știri
0