Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șeful adjunct al Institutului Țărilor CSI: De ce nu a fost lăsat să intre în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Abonare
Șeful adjunct al Institutului Țărilor CSI a zburat la Moscova, căruia nu i s-a permis accesul în Republica Moldova, a zburat la Moscova.
CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Șeful adjunct al Institutului Țărilor CSI, Vladimir Egorov, crede că reținerea sa pe aeroportul din Chișinău a avut loc din motive politice.
Adjunctul șefului Institutului Țărilor CSI, Vladimir Egorov, care nu a putut părăsi aeroportul din Chișinău mai mult de opt ore, se află la Moscova. El a putut părăsi Moldova pe 11 decembrie, în jurul orei 01.30. Egorov însuși a relatat acest lucru corespondentului Sputnik Moldova.
Omul de știință a petrecut mai bine de 8 ore în aeroportul din Chișinău, pașapoartele i-au fost ridicate lui și soției sale pentru această perioadă.
"Ofițerii SIS m-au ținut două ore și jumătate, apoi m-au trimis în zona de tranzit. Când mass-media s-a implicat, mi-au dat pașaportul. Mi-au luat bilet la Moscova și am zburat în capitala Rusiei la 01.35”, a declarat Egorov pentru Sputnik Moldova.
Potrivit lui, mulți din comunitatea de experți ruși sunt înclinați să creadă că noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, a luat cursul spre înrăutățirea relațiilor cu Rusia.
„Se pare că, urmând exemplul lui Zelenski, Sandu încearcă să acutizeze situația din Transnistria ca să-și atingă unele scopuri”, spune Egorov.
Vineri, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat pe canalul său Telegram că politologul rus Natalia Narocinițkaia nu a fost lăsat să intre în Moldova.
Însăși Narocinițkaia a declarat că, potrivit ei, cauza din care a fost deportată din Moldova sunt alegerile din Transnistria, care vor avea loc pe 12 decembrie. Ea a mai spus că, pe lângă ea, un membru al Camerei Publice a Federației Ruse, Vladimir Juravlev, nu a fost lăsat să intre în Moldova.
Până în acest moment, în total 8 persoane publice din Rusia nu au fost lăsate să intre în țara noastră.
Fluxul de știri
0