Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Alexandr Brod povestește cum i s-a interzis intrarea în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Abonare
Membrul Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului de pe lângă președintele Federației Ruse, Alexandr Brod, care este și liderul Asociației NOM, a comentat interdicția care i s-a dat de a intra în Moldova.
CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. „La controlul pașapoartelor de la aeroport mi-au luat pașaportul, m-au dus într-o camera pe ușa căreia nu era nicio plăcuță. 20 de minute mai târziu mi-au arătat decizia că mi se refuză intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Am contestat această decizie că nu sunt de acord cu ea. Mi s-a înmânat o copie a documentului, m-au dus în sala de așteptare, dar pașaportul nu mi-a fost returnat”, a declarat Brod pentru RIA Novosti.
El a mai spus că, înainte de a zbura înapoi în capitala Rusiei, a petrecut 5 ore pe aeroportul din Chișinău, iar pașaportul i-a fost restituit chiar înainte de a se îmbarca. În același timp, după cum a remarcat Brod, „polițiștii de frontieră au fost extrem de politicoși, doar că nu au putut explica de ce i s-a interzis intrarea în țară, erau stânjeniți”.
Vom aminti că tot vineri seara i s-a interzis intrarea pe teritoriul țării noastre a primului director adjunct al Institutului ţărilor CSI de la Moscova, Vladimir Egorov. Iar vineri dimineața s-a aflat că și politologului rus Natalia Narocinițkaia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, care la fel a fost deportată acasă. Narocinițkaia a declarat că motiv pentru deportarea ei ar fi alegerile din Transnistria, care vor avea loc pe 12 decembrie. Aceasta a mai spus că nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova nici Vladimir Juravliov, membru al Camerei Societății Civile a Federației Ruse.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Director adjunct al Institutului ţărilor CSI de la Moscova, deportat de la Chișinău
Fluxul de știri
0