Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Director adjunct al Institutului ţărilor CSI de la Moscova, deportat de la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Un director adjunct al Institutului rus al țărilor CSI nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Primul director adjunct al Institutului ţărilor CSI de la Moscova, Vladimir Egorov, este deportat de la Chișinău fără explicații. Despre aceasta anunță RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Institutului. Potrivit sursei, acesta s-ar afla deocamdată la Aeroportul Internațional Chișinău fără acte.
Asta după ce în această dimineață s-a aflat că și politologului rus Natalia Narocinițkaia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. De facto, a fost deportată, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Mai târziu, Ambasada Rusiei la Chișinău a venit cu clarificări în cazul incidentului în care este implicat cunoscutul politolog rus Natalia Narocinițkaia.
„Suntem în contact cu autoritățile moldovenești pentru a clarifica detaliile incidentului”, a declarat misiunea diplomatică rusă pentru Sputnik Moldova.
Narocinițkaia însăși a declarat că motiv pentru deportarea ei ar fi alegerile din Transnistria, care vor avea loc pe 12 decembrie. Aceasta a mai spus că nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova nici Vladimir Juravliov, membru al Camerei Societății Civile a Federației Ruse.
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Reacția Ambasadei Rusiei, după ce Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre în Moldova
Fluxul de știri
0